EINDELIJK heeft Juan van Piscinas de Cemento (PC) besloten om zijn exclusieve product wereldwijd te gaan verdelen! PC plaatst al 11 jaar zwembaden in Ibiza, stuk voor stuk naadloos afgewerkt. Tot nu toe was deze afwerking enkel verkrijgbaar op het Spaanse eiland, omdat Juan koste wat het kost jarenlang zijn product wou testen en tot in de puntjes wou afwerken. Nu, na 11 jaar hoopvol zijn zaken opvolgen, en met een tikje jaloezie te zitten likkebaarden op zijn pareltjes van zwembaden in Ibiza, is het zover. Juan opent zijn deuren voor wereldwijde verdeling. We zijn dan ook supertrots om ons de eerste en daarbij ook exclusieve plaatser van dit product in de Benelux te kunnen noemen. Serieus, kijk even op hun instagram en je wordt instant verliefd.

Juan is er inmiddels zeker van dat zijn afwerking de tand des tijds met glans kan doorstaan, zelfs in zwaar gechloreerde baden. Waar producten als mortex en betoncire een gelijkaardige look kunnen geven, zijn deze veel minder duurzaam.
In badkamers, vloeren, keukens, en plaatsen waar er vooral spatwater is, konden mortex en betoncire nog vrij goed stand houden.
In zwembaden echter, waar het materiaal continu volledig ondergedompeld is in water, was het toch altijd bang toekijken wanneer de aftakeling begon. Deze zorgen zijn nu van de baan met Ibiza minerals!

Ibiza minerals (IBM)  is niet alleen een streling voor het oog en een uitermate duurzaam product, het heeft nog tal van andere voordelen:

 • Meest exclusieve en naadloze waterdichting op de markt
 • Verschillende looks mogelijk: landelijk, strak,…
 • Creëert een uniek samenhangend geheel. Kan ook dienst doen als randafwerking,
  of gebruik het in je poolhouse, op je terras, aansluitend bij de rest van je in- en exterieur
 • Magnifiek bij overloopbaden omdat er geen randsteen nodig is
 • Alle kleuren mogelijk
 • Keuze in afwerkingen: antislip met grovere korrel of een egaal geheel zonder korrelstructuur
 • Bewezen kwaliteit – meer dan 10 jaar ervaring
 • Een zeer milieuvriendelijk product: IBM is de meest ecovriendelijke waterdichting op de markt. Gezien het gemaakt is op kalkbasis, komen er geen epoxy of chemische stoffen aan te pas.
 • Toepasbaar bij elke filtratie: gechloreerd, zoutelektrolyse en/of biologisch
 • Geen onderhoud nodig

Ollevier en Co werkt voor applicatie samen met een gepatenteerde, specifiek opgeleide stukadoor.
Richtprijs voor deze IBM = 280 euro/m2
Omwille van de exclusiviteit, plaatsen we over heel de Benelux.

We passen Ibiza minerals toe op bouwkundige zwembaden, bestaande uit gegoten beton.
Ook renovaties zijn mogelijk.

 

Technische informatie

Piscinas de Cemento (PC), de Spaanse producent en leverancier van het exclusieve product PC Finish ® gaat na 11 jaar ervaring in Ibiza zijn deuren openen voor wereldwijde distributie.

Ollevier en Co wordt hiermee de eerste alsook exclusieve plaatser van het product in België.
PC Finish ® heeft zijn naam niet gestolen. Het is een waterdichte cement voor het egaliseren, beschermen en decoratief afwerken van zwembaden. Het product bestaat uit 2 componenten, enerzijds een vloeibare acrylaathars die geschikt is voor permanente immersie in zwembaden en vijvers, anderzijds een poedervormige mortel op basis van cement, geselecteerde silica (ook wel kiezelzuur genoemd) en speciale waterdichte additieven. Een hele mond vol, vandaar doopten we het product om tot het beter klinkende Ibiza minerals, naar zijn ontstaansplaats.

Ibiza minerals wordt deel van Ollevier en Co omdat het tal van voordelen biedt, zijnde:

 • De preventie van deterioratie en abrasie door het voorkomen van de toegang van water of agressieve substanties tot de steunlagen.
  Dit verlengt de duurzaamheid aanzienlijk.
 • De toepasbaarheid in één enkele applicatie.
  Je ziet ambachtelijk vakmanschap bij afwerking. Manueel aangebracht en uitgesmeerd zoals een stukadoor het zou doen, dit geeft een unieke uitstraling.
 • De verschillende diktes van applicatie (tot 8mm) geven de mogelijkheid de lineaire vormen van het architecturale design te behouden.

Dit is tot wel 4 keer zo dik als mortex.

Als er na een aantal jaren toch een waterlijn zou aftekenen, kan deze eenvoudig bijgeschaafd worden, zonder dat er opnieuw bepleisterd moet worden.

 • De permeabiliteit voor waterdamp, waardoor steunlagen kunnen ademen.
 • De veiligheid voor gebruik en milieuvriendelijkheid, wegens een niet-toxische, chloride- en solventvrije cementbasis. Veilig voor jong en oud, goed voor het klimaat.
 • Een excellente bescherming van beton tegen CO2 , chloriden, sulfaten, atmosferische pollutie, en vries en dooi cycli. Het hele jaar door een perfect stand houdende afwerking.
 • Een naadloze afwerking, die geen chemische lijm nodig heeft, alle poriën vult en afdicht, waardoor er een perfect integratie ontstaat.  Gedaan met scherpe randen of ruwe overgangen.
 • Een zeer duurzaam en kwalitatief product, dat laag in onderhoud is. Dit zodat u ten volle de tijd kan nemen om te genieten van uw product.
 • Tal van toepassingsmogelijkheden. Het kan zowel protectief als decoratief gebruikt worden, zowel voor zwembaden, watergebieden, alsook de omgeving daarrond (bv. poolhouses, opritten, bijgebouwen,…). Uw smaak, Ibiza minerals verzorgt de look.