Grootste combi koi-zwemvijver in België

19 augustus 2018
19 augustus 2018 Hans

Grootste combi koi-zwemvijver in België

Project in de kijker: 400 m³ kraakhelder water, de grootste KOI-vijver in België.
In de zomer van 2016 aangelegd door Ollevier en Co Waterprojects.
Een unicum in ontwerp, filtratie en opbouw.

Deze vriendelijke familie uit Brecht had al sinds 15 jaar een KOI-vijver van 200m³. Deze was schuin uitgegraven, met een folie erin getrokken. Het moeras was een downflow systeem, gevuld met 30 000 liter lava. Het water wasechter knalgroen en werd enorm vervuild door het grote visbestand (en de foutieve filtratie). Om de 2 jaar werd al het water weggepompt, de vissen gecontroleerd, het moeras leeggehaald en de ganse vijver gepoetst. Zou je zelf niet liever een tand laten trekken dan aan deze karwei te beginnen?

Na 15 jaar waren de eigenaars dit kotsbeu en besloten ze het grondig aan te pakken. Via het internet kwamen ze op onze website en zo dus bij ons terecht. Ze stelden een eenvoudige vraag: Hoe krijgen we deze vijver proper? En belangrijker nog, hoe houden we dit zo, zonder al te veel onderhoud?

Hans boog zich over de interne kant, de filtratie. Mario boog zich over de buitenkant, het ontwerp. Na enkele keren van gedachten uitwisselen met de klant, kwam een totale make-over van de tuin uit de bus.
Een uniek ontwerp met:

  • glooiende lijnen
  • ons huismerk: de cortenstaal buis
  • een robuust eiken bijgebouw
  • gekleurde polyester bekleding
  • verlichting

Het resultaat mag er zijn: het geheel is een paradijs.

Bedankt voor jullie vertrouwen, Fam. Coertjens.

Geniet er van!

Voor de liefhebbers, het technische luik:

De wanden zijn volledig gemetst, de bodemplaat is licht schuin uitgewerkt. De aanzuig gebeurt langs 8 bodemfilters en 4 skimmers, allemaal via buizen van 110mm. Deze komen samen op 3 circuits, met op elk circuit 1 trommelfilter, 1 oase titanium 50.000, 1 AS UV synergie. In totaal kan er op het maximum 150m3/uur gefilterd worden! 2 circuits blazen onderaan het grote moerasgedeelte, met valse bodem, gevuld met filterlava, biocerapond en clinopti. 1 circuit blaast rechtstreeks de vijver in langs 5 inspuitpunten. 2 zuurstofpompen zorgen voor mogelijke circulatie in de drains en onderin het moeras.

De filters spoelen automatisch, de pompen zijn frequentie-gestuurd, het niveau wordt automatisch op peil gebracht, …